Barnehage avd. Årstein
På Årstein har vi 36 barnehageplasser fordelt på to baser. Pr. i dag er bare en av basene i bruk pga. at behovet ikke er større.
 
Avd. Årstein ligger fantastisk til med vakker utsikt over Gratangsfjorden, med skogen, fjellet og fjæra som naboer. Selv om vi ikke kan kalles en utebarnehage, er vi likevel mye ute til alle årstider. Og vi bruker de ressursene vi har rundt oss. I vår planleggig tenker vi mye uteaktiviteter.
 
Barn og voksne har laget og merket en tursti med start fra barnehagen som blir brukt flittig.En flott gapahuk er blitt laget av foreldregruppa på dugnad, og blir brukt daglig både til måltid og til sosiale aktiviteter. Av og til inviterer vi  foreldrene og andre på besøk.
 
Nærområdet blir brukt til turgåing og naturoppdagelser til alle årstider. Fjæra ligger og lokker til enhver tid, spesielt vår/ sommer.
 
Ellers i nærområdet har vi tilgang til butikk, rådhus, sykehjem, kirke, gårdsbruk og ballbinge. Selve barnehagebygget er et stort bygg med mange rom som kan brukes til mange former for aktivitet. ”Marta bakken” er en akebakke vi bruker på vinteren, da inviteres de andre barnehagene på besøk. ”Kåta” er også en plass oppe i skogen hvor det er oppmerket tursti, den blir også benyttet.
 
Gammestien er et alternativ for de største. Det er en tilrettelagt tursti på ca. 5,4 km lang. Endestasjonen er en ny- restaurert gamme med mulighet for matlaging og overnatting.

 
Kontaktperson: Drude Holland, pedagogisk leder, tlf 77 02 18 91,  arstein.barnehage@gratangen.kommune.no